15 Şubat 2018 Perşembe

Bursalı tekstilciler, Premiere Vision ve Texworld Fuarında


Tekstil sektöründe faaliyet gösteren 100’e yakın Bursalı firma temsilcisi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) “Küresel Fuar Acentesi Projesi” kapsamında Paris’te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarına katıldı.

“Küresel Fuar Acentesi Projesi”, Bursalı firmaların ihracatçı ve rekabetçi kimliğini güçlendirmek için hayata geçirilmişti.

Çekmişoğlu: Bursa, dünya liginde önemli bir noktaya geldi

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Premiere Vision Heyet Başkanı Hasan Çepni ve Texworld Fuarı Heyet Başkanı Metin Şenyurt, fuarda stant açan firmaları ziyaret etti.

Şükrü Çekmişoğlu, tekstilde tarihten gelen birikimini günümüz teknolojisiyle katma değere dönüştüren Bursa’nın dünya liginde önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Çepni: Bu gelişme sektörümüzün dünyadaki gücünü gösteriyor

Premiere Vision Fuarı Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni de, “Eskiden bu fuarlarda bırakın stant açmayı, ziyaretçi olarak katılmak bile çok zordu. Şimdi onlarca firmamız stant açarak Türkiye’yi temsil etme başarısı gösteriyor. Bu gelişme sektörümüzün dünya arenasındaki gücünü ve firmalarımızın azmini gösteriyor. Türkiye ve Bursa, tekstilde ezberleri bozmaya devam edecek” dedi.

Şenyurt: Bursa’mızın da fuardaki ağırlığı her sene artıyor

Texworld Fuarı Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Metin Şenyurt ise, Texworld Fuarı’nda 30’a yakın Bursalı firmanın stant açtığını belirterek, “Bu rakam oldukça önemli. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce firma, bu fuarda boy gösteriyor. Bursa’mızın da fuardaki ağırlığı her sene artıyor. BTSO üyeleri, gösterilen ilgi ve verilen siparişlerden dolayı fuardan oldukça memnun” dedi.

Uçkun: Artık sektördeki trendleri belirleyen bir konuma yükseldik

Texworld Heyet Başkan Yardımcısı Bayram Uçkun da yaptığı değerlendirmede, aynı hafta içerisinde düzenlene Premiere Vision ve Texworld fuarlarında Bursa’dan toplam 65 firmanın stant açtığını belirterek, “Bursa’nın hem üretim hem de tasarım yönüyle sahip olduğu gücü bu fuarlarda yakından görüyoruz. Stant açan firmalarımızın sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Artık sektördeki trendleri belirleyen bir konuma yükseldik. Sektörün bu başarılarının altında fuarcılık çalışmalarının büyük önemi var” diye konuştu.

Önder: Fransa’nın giyimlik kumaşlardaki ithalatı oldukça fazla

Paris programı kapsamında BTSO heyeti ayrıca Fransız Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

200’e yakın aktif üyesi bulunan Fransız Türk Ticaret Odası ve Fransa ekonomisi hakkında bilgiler veren Selçuk Önder, Fransa’nın Avrupa Birliği’nin 3’üncü dünyanın ise 6’ncı büyük ekonomisi olduğunu kaydetti. 2 trilyon dolardan fazla gayri safi milli hasılaya, kişi başı 43 bin dolarlık gelire sahip Fransa’nın tekstil sektöründe de önemli bir ithalatçı olduğunu belirten Önder, “Fransa’nın giyimlik kumaşlardaki ithalatı oldukça fazla. Sektör için büyük fırsatlar sunan bu pazarda Türkiye etkinliğini daha da artırmalı. Bu anlamda BTSO, önemli alıcıları ve üreticileri her yıl Paris’e taşıyor. Bursa iş dünyasına olduğu kadar ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle BTSO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KOSGEB Desteği

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine KOSGEB de önemli destekler sağlıyor. KOSGEB, organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri gibi harcamaları için yakın ülkeler için 3.000 TL, uzak ülkeler için ise 5.000 TL’ye kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere 1.000 TL’ye kadar destek veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder